Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

200.000 Km: Δεν είναι αυτοκίνητο, είναι Golf!


Μάιος 2000. Μέτα από 6 μήνες αναμονής παραλαμβάνουμε το νέο μας αυτοκίνητο υστερα από 21 χρόνια (ενα θρυλικό Αουντι 80 το όποιο παροπλίστηκε το 2005 έπειτα από δολιοφθορά κάποιου που το τρακαρε απο πίσω ). 200000 χιλιόμετρα και σχεδόν 10 χρόνια μετά έφτασε η στιγμή του απολογισμού και της εύφημου μνείας.
Δεν είναι ένα αυτοκίνητο που δεν μας απασχόλησε καθόλου,αλλά δεν μας ταλαιπώρησε κιόλας. 2 γρύλοι παραθύρων, ένας ιμάντας δυναμό, μια ανακατασκευή δυναμό και 2 θερμοστάτες ήταν οι μόνες βλάβες που παρουσίασε το γκολφακι. Αξιζει να σημειωθεί οτι παρολες τις βλάβες το αυτοκίνητο δεν ακινητοποιήθηκε πότε εκτός απο την περίπτωση του ιμάντα δυναμό που κρίνεται και αυτή δικαιολογημένη ένεκα παρουσίας μαύρης γάτας στο αμάξι ονόματι Μαυρουδής Ελευθερίου (ο αδίστακτος αυτός τύπος μόλις παρουσιάστηκε το πρόβλημα λίγο έξω από το Μακροχωρι εγκατέλειψε το αμάξι παίρνοντας τις κόλλες Α4 με τις πρόχειρες σημειώσεις μαθηματικών και τράβηξε προς τα δέντρα..).
Το αυτοκίνητο εχει περάσει πολλά. Πέρα απο το γεγονός ότι μεταφέρει το σεσημασμένο δέρας της υπάρξεως μου τόσα χρόνια, εχει ταξιδέψει σε όλη την επικράτεια, εχει κάνει μετακομίσεις και τώρα τελευταία κάνει και το ταξί!!
Γκολφιά μου να μου ζήσεις και να τα εκατομμυριασεις!!!